Bmi Personal Trainer

Published Sep 16, 22
3 min read

Personal Trainer Program

Daarnaast helpt het ook nog eens voor een betere concentratie en om af te vallen. Hoe dat komt leg ik uit aan de hand van de supercompensatie-curve. Onderstaand is deze simplistisch weergegeven in een plaatje van Sportrusten:In de afbeelding geeft de horizontale stippellijn het huidige energieniveau weer - how much can a personal trainer make. De golvende lijn geeft de trainingen weer.

Dat is niet zo gek. Het sporten kost energie. Hoeveel energie? Dat hangt af van drie dingen:Hoeveel brandstof (energie) je hebt voor de training. Hoe lang je sport. Hoe intensief je sport. how much can a personal trainer make. Als je goed uitrust, gaat de lijn weer omhoog en krijg je iets meer energie dan je daarvoor had.

Je krijgt dus eigenlijk geen energie van het sporten. Personal Trainer Mechelen. Je krijgt energie van de rust die je daarna neemt. Wielrenner Joop Zoetemelk zei het jaren geleden al:‘De Tour win je in bed’. En daar slaat Joop de spijker op zijn kop. Het herstel na een training hangt ook weer van drie dingen af:Hoe lang is je tijd van herstel (hoe lang sport je niet)? Wat is de kwaliteit van je herstel (bij veel stress is dat bijvoorbeeld minder goed)? Wat eet je? Als je 3x per week slim sport, heb je een ideale balans tussen inspanning en ontspanning.Daar heb je profijt van tijdens je trainingen, maar ook tijdens je werkdag. De fanatiekelingen hebben de neiging om (bijna) elke dag te gaan sporten - how much can a personal trainer make. Stel dat je gaat sporten op het moment dat de golvende lijn nog niet op zijn top is - how much can a personal trainer make. Dan gaat de lijn golvend naar beneden, in plaats van omhoog en bouw je geen conditie of energie op. how much can a personal trainer make.Mensen met veel stress zijn hier extra gevoelig voor, omdat het herstel dan nog minder goed is na een training. Dat ziet er dan ongeveer zo uit (rode lijn):Ook als je dus 3 keer per week sport, zorg er dan voor dat er steeds een dag tussen zit (how much can a personal trainer make). Zo geef je het lichaam tijd om te herstellen en begin je pas aan de volgende training als je lichaam op zijn ‘top’ is.

Werken Als Personal Trainer

Je herstel zal waarschijnlijk prima zijn als je voldoet aan de volgende voorwaarden:Je sport 3x per week, met steeds een rustdag. Sporten doe je niet alleen intensief. how much can a personal trainer make. Je hebt weinig stress en je slaapt goed. Een gezond eetpatroon (how much can a personal trainer make). Omdat de meesten van ons geen topsporters zijn en volle agenda’s hebben zijn vaak meerdere van deze punten niet op orde:Fanatiekelingen sporten vaak om het zitten van de dag te compenseren: intensief, in het ritme van de dag.

Maandag en dinsdag zijn we dan moe. We hebben stress van die volle agenda en een druk leven (how much can a personal trainer make). Ons herstel is minder goed. Door dat drukke leven eten we niet optimaal. Er ontstaan tekorten in vitamines, mineralen, antioxidanten en macro-nutriënten. Allemaal geen ramp. Als je pas weer gaat sporten wanneer je goed uitgerust bent voor je volgende training.

Als je enkele weken je rustpols in de gaten houdt, weet je gemiddeld hoe je hartslag in rust is. Kies een vast moment op de dag waarbij je enkele minuten rustig met een hartslagmeter kan kijken wat je laagste hartslag is. Voor de meeste mensen is de ochtend een ideaal moment (how much can a personal trainer make) - Sportpraktijk Mechelen.

Navigation

Home

Latest Posts

Sportschool Met Personal Trainer Amsterdam

Published May 08, 23
10 min read